Radioflygklubben Ikaros bildades 1970 med syfte att möjliggöra modellflygverksamhet för medlemmarna, både som tävlings- och rekreationsflygning. RFK Ikaros är ansluten till Sveriges modellflygförbund (SMFF) och via Flygsportförbundet (FSF) till Riksidrottsförbundet (RF).

Vi är ett 70-tal medlemmar med varierande ålder. Modellflyg i RFK Ikaros bedrivs under trevliga former både för ny och erfaren. Några är tävlingsinriktade och har uppnått stora internationella framgångar medan andra flyger mest för att det är roligt och spännande och för att vi har en trevlig och avspänd atmosfär. För att sprida intresset för modellflyg medverkar klubbens erfarna flygare i nybörjar- och ungdomsverksamhet under sommaren, med framförallt skol- och provapåflygning. Vi hjälper till med intrimning och trimflygning av nya modeller. Under vintern flyger vi i mindre omfattning men behåller vår socialla samvaro.KM F3B-T

Vårt flygfält ”Pilängen” är väl anpassat för modellflyg. Här finns klippt gräsfält med T-stråk och stor depå. Vi har också ett stort segelflygfält, klubbstuga med el och möjlighet till övernattning samt gräsytor för lek och grillning. RFK Ikaros har också tillgång till hangflygsområden på Kvarntorpshögen. Försiktighet anbefalls med tanke på flyghinder i form av konstverk och många besökare.

RFK Ikaros har etablerat samarbete med flygverksamheten på Örebro flygplats (Täby).